Sakeenah forhandler håndvævede berbiske tæpper, som oftest er produceret af berbiske stammer. Disse orientalske tæpper er alle unikke og kan sammenlignes med et maleri, da væverens person kommer til udtryk gennem symboler og mønstre.

Det er vigtigt for Sakeenah at vores leverandører lever op til de krav vi har som en dansk virksomhed med fokus på CSR. Alle leverandører og mellemmænd bliver spurgt ind til producenterne, og leverandørerne garanterer at producenten hverken har benyttet børnearbejde eller kvindeudnyttelse.

Beni Ourain

Beni Ourain er berbiske tæpper, som oftest bliver produceret af kvinder bosiddende i landsbyer beliggende imellem Atlas bjergene i Marokko. Berbertæpperne er kendt i for at være utrolig stilrene, og disse tæpper passer utrolig godt i de skandinaviske hjem. Beni Ourain tæpperne er lavet i 100% uld og er typisk hvidt med mørke linjer/mønstre, som ikke altid er 100% symmetriske.

Tæpperne er håndlavede og produceret af berbiske kvinder som sætter et personligt præg på det enkelte tæppe under produktionen. Mønstrene refererer til begivenheder i væverens liv, såsom aspekter af natur, fertilitet og spiritualitet.

Nogle af Beni Ourain stammerne mente at mønstrene på tæpperne kunne beskytte mod onde ånder. Derfor påførte man nogle bestemte mønstre som bragte held.

Beni Ourain tæpperne som Sakeenah forhandler er vævet af uld. Søger du et tæppe som skal passe til dit hjem, og gerne må være håndlavet med en historie bag sig, anbefaler vi klart et Beni Ourain tæppe. Berbertæppet passer med sin minimalistiske stil til de fleste skandinaviske hjem.

Taznakht tæpper

Taznakht tæpper bliver produceret af stammerne omkring byen Ouarzazate i Marokko. Tæppernes design, farvevalg og symboler har betydning for de forskellige stammer. Eksempelvis betyder farven rød, styrke og beskyttelse, farven blå betyder visdom og gul betyder uendelighed. Derudover repræsenterer de gentagende mønstre gamle symboler fra den åndelige oprindelse. Berberkvinderne der væver disse unikke tæpper, bruger disse mønstre til at formidle gamle universelle sandheder.